Организација тренера Фудбалског савеза Мачванског округа обавештава клубове са подручја Мачванског округа да ће организовати семинаре за добијање лиценци за тренере. Обзиром да се од сезоне 2022/23. сва такмичења воде преко информационог система COMET, сваки клуб, без обзира на степен такмичења у којем се налази, у обавези је да има лиценцираног тренера са одговарајућом лиценцом коју уноси у COMET, а пре сваке утакмице у протокол исте. Исто се односи и на тренере млађих категорија. Како би избегли непријатне ситуације (кажњавање, одузимање бодова….) имате могућност да оне који вам обављају функцију тренера у клубу школујете путем Организације тренера ФСМО.


Клубови окружног степена такмичења већ су имали такмичење кроз COMET систем, а од сезоне 2023/24. морају имати тренера са минимум УЕФА„Ц“ лиценцом. Клубови међуопштинских и општинских лига морају имати тренере са минимум националном „Ц“ лиценцом, и то већ од ове сезоне. Како је школовање за националне „Ц“ лиценце укинуто постоје две варијанте за оне који немају ниједно звање:

  • За оне који намеравају да се озбиљније баве тренерским послом организује се семинар за стицање УЕФА „Ц“ лиценце који траје минимум три месеца, који укључује ДЕВЕТ долазака на предавање и испит.
  • За оне који желе да остану у домену међуопштинских и општинских лига, организује се дводневни семинар за стицање GRASROOTS лиценце, која важи за два најнижа ранга такмичења.

Све информације можете добити преко секретара тренерске организације ФСМО Жељка Исаиловић на број 064/65-11-033 или на мејл zeljkois@telekom.rs .

Verified by MonsterInsights