У утакмици два првака бољи је био из ОФЛ “Поцерина”Мишар, уједно и домаћин овог меча за свеукупног победника општинских фудбалских лига Шапца. Коначан резултат био је 6:1, док је на полувремену већ било 4:0. Иако висок резултат наговештава доминацију једног тима, није било тако до првог поготка. Мишар је имао иницијативу и неколико уводних корнера, али су екипе по шансама биле изједначене. Домаћи су запретили преко Пантелића у 15. минуту, а узвратио је Перић четири минута касније на другој страни. Помало неопрезан старт Милоша Кнежевића у углу унутрашњости шеснаестерца донео је велику прилику за Мишар. Сигуран извођач једанаестерца у 24. минуту био је Игор Симић. Десет минута касније виђен је и други гол, најлепши из голеаде победника. Одлично су домаћи изградили акцију, разменили су неколико брзих пасова и Жељко Пантелић се нашао у одличној ситуацији. Погодио је исти угао као и Симић код пенала, тако да голман Павловић није то могао да одбрани. У 37. минуту мало је фалило да након корнера и велике гужве Задругар смањи предност, али је покушај Луке Перића изблокиран. После тог другог корнера Мишар је одлично организовао контранапад који је у гол за 3:0 претворио Никола Ђукановић. Клонули су гости, што домаћи поново кажњавају, и то већ у следећем нападу. Иван Николић је изашао сам пред голмана, предриблао га и без већих проблема послао лопту у мрежу за 4:0 у 39. минуту игре. До краја полувремена екипа из Мачванског Причиновића покушала је да узврати у пар наврата, али промене резултата није било.


У наставку, у два наврата, преко Ивана Николића прете Мишарци. Истакао се његов покушај у 51. минуту, када је погодио најоштрији део оквира гола након чега се лопта одбила готово 30 метара у поље. У својој првој озбиљнијој акцији у другом полувремену Задругар је постигао гол. Смушеност у одбрани домаћина искористио је Лука Перић. Иако је шутирао са супротне, леве стране терена, био је то изузетно прецизан и јак ударац, мада је Стефан Лукић врхом рукавица имао мали контакт са лоптом. Ако су у том тренутку гости полагали икакву наду у бољи резултат, њу је у потпуности угасио двоструки стрелац Жељко Пантелић. Овај други, за 5:1, постигао је после соло продора и сјајне реализације када је био очи у очи са резервним голманом, Војиславом Арнаутовићем. Последњи погодак на мечу виђен је у 74. минуту, када је већ темпо и жеља играча, а нарочито гостију, нагло спласнуо. Добривоје Ђурђевић је веома лепо пласирао лопту за коначних 6:1. До краја сусрета играло се без превелике жеље, мада су домаћи у неколико наврата успели да угрозе гол Задругара.

По завршетку сусрета обављена је свечана додела пехара и медаља овосезонским првацима група Мачве и Поцерине. Екипи Мишара, прваку ОФЛ “Поцерина” и свеукупном победнику ОФЛ Шабац, награде је уручио комесар за такмичење, Драгослав Антић, док је екипи Задругара, прваку ОФЛ “Мачва”, награде је уручио технички секретар ГФС Шабац, уједно и делегат овог меча, Миливоје Аксентијевић. И службеним лицима су додељена пригодна признања за учешће у овом престижном дуелу. Подсетника ради, судијску четворку чинили су: главни судија Срђан Степановић, први помоћник Филип Ђурић, други помоћник Душан Јосиповић и четврти судија Лука Станимировић, уз већ поменутог делегата – Миливоја Аксентијевића.

БројМИШАРБројЗАДРУГАР
1Стефан Лукић1Братислав Павловић (изашао у 46.)
2Никола Ђукановић2Иван Вуковић (изашао у 60.)
3Александар Васић (изашао у 67.)3Милан Лолић
4Милан Петровић4Милош Кнежевић
5Милош Павловић5Владимир Трифуновић
6Марко Петровић6Дејан Арсеновић (изашао у 60.)
7Игор Симић (изашао у 46.)7Миливој Шапоња
8Иван Николић (изашао у 67.)8Марко Петровић
9Александар Мијаиловић (изашао у 63.)9Лука Перић
10Жељко Пантелић10Стефан Ивановић (изашао у 46.)
11Марко Стошић (изашао у 57.)11Милош Спајић
12Петар Качаревић12Војислав Арнаутовић (ушао у 46.)
13Небојша Средић (ушао у 63.)13Дејан Јевремовић (ушао у 60.)
19Мирослав Петровић (ушао у 67.)14Горан Ерчић
15Бранко Стојановић15Далибор Шапоња (ушао у 60.)
17Огњен Живановић (ушао у 57.)16Нема
18Добривоје Ђурђевић (ушао у 46.)17Милан Лолић (ушао у 46.)
20Јован Јокић (ушао у 67.)18Нема
РЕЗУЛТАТСТРЕЛЦИМИНУТ
1:0 (11м)Игор Симић (М)24.
2:0Жељко Пантелић (М)34.
3:0Никола Ђукановић (М) 38.
4:0Иван Николић (М)39.
4:1Лука Перић (З)55.
5:1Жељко Пантелић (М)61.
6:1Добривоје Ђурић (М)74.
Службена лица утакмице – (са лева на десно) Лука Станимировић, Душан Јосиповић, Миливоје Аксентијевић, Срђан Степановић и Филип Ђурић, са Такмичарско-дисциплинским комесаром Драгославом Антићем
Verified by MonsterInsights