Експресан повратак у међуопштински ранг такмичења остварио је Фудбалски клуб “Задругар” из Мачванског Причиновића. У 18 утакмица уписали су 16 победа и тек по један реми и пораз, уз победе у свим пролећним мечевима. Најжешћег ривала и првог пратиоца имали су у екипи Јединство 2020 из Маова, којег су на крају оставили иза себе великих 13 бодова – 49:36. Пресудна победа забележена је у првом пролећном колу и то управо против поменутог тима, којем су иначе припале јесење почасти, у Маовима (2:1). Након тога су поново преузли прво место које после нису испуштали, док је Јединство полако посустајало у шампионској трци.


Треба напоменути да су првенство завршили са низом од 11 узастопних победа, приликом чега су дали 44 гола, а примили само 4. Низ је био на снази после осмог кола и меча без голова против Роме. Кад већ помињемо гол разлику Задругар има далеко најбољу. У плусу су 48 голова, захваљујући 59 постигнутих и само 11 примљених. Овај број примљених голова даје им епитет екипе са најбољом одбраном, док су по ефикасности други, иза Јединства 2020 (62). Код куће су били неумољиви, забележивши свих девет тријумфа, док су се реми и пораз десили на страни. Пораз у Јеленчи (3:1), а реми у Шапцу против Роме (0:0). Највећу победу остварили су у комшилуку на измаку сезоне. Тада су у Дреновцу достигли најмањи могући двоцифрени учинак (10), док је Партизан узвратио тек два пута.

Иначе, Задругар још увек није завршио своју сезону. Преостао им је још један меч да одиграју, за престиж и за епитет свеукупног победника шабачких општинских лига. Наиме, прваци обеју лига, Задругар и Мишар, одиграће ову утакмицу на стадиону у Мишару у недељу, 19. јуна, са почетком у 11 часова.

Како истичу у клубу, са клупе их је водио бивши играч, Иван Мијатовић, док шампионски састав чине следећи играчи: Братислав Павловић, Милан Лолић, Лука Перић, Горан Ерчић, Дејан Арсеновић, Владимир Трифуновић, Никола Суботић, Војислав Арнаутовић, Милос Кнежевић, Стефан Ивановић, Марко Петровић, Далибор Шапоња, Миливој Шапоња, Милан Лолић, Иван Вуковић, Срђан Лолић, Дејан Јевремовић, Урос Спајић, Ђорђе Кнежевић и Ненад Симеуновић.

Verified by MonsterInsights