Две утакмице у којима су играчи Напретка из Шеварица играли под аутоматском казном забране играња после четири жута картона су добиле епилог. У питању су биле утакмице 17. кола против Варне, односно 18. кола против Јединства 2020, обе у улози Напретка као домаћина. Исход гласи регистрација мечева службеним резултатом 3:0 у корист гостујућих екипа, условна новчана казна од 10.000 динара и одузети бодови за Напредак, по један за оба прекршаја, а укупно два. Исти прекршај направила је и Рома у дуелу против Пролетера. Међутим, како је ово екипи из Поцерског Причиновића други прекршај, њима су изречене строжије казне. Одузета су им два бода, појачане су казне представнику, док је клуб зарадио и две новчане казне, од 5.000 и 10.000 динара. Мања је због најновијег превида, а друга из разлога што су активирали условну која им је изречена након преступа у 9. колу овогодишње сезоне, у дуелу са Партизаном.


Прекинута утакмица у Шапцу, између Металопластике и Задругара, и неодигране у Цуљковићу (Цуљковић – Варна) и Варни (Варна – Металопластика) су такође регулисане. Неоправданим неодласком у Цуљковић, Варна је достигла до две утакмице у сезони која није одиграла својом кривицом, због чега је искључена из такмичења, с тим да ће се све до сада одигране утакмице признати постигнутим резултатима, док ће се све наредне по распореду регистровати по службеној дужности 3:0 (пар – форфе) у корист противника. Образложење лежи у томе што је Варна одиграла довољан број утакмица у сезони.

Што се ОФЛ “Поцерина” тиче, сада су овде у току покренути дисциплински поступци. Због тога ће две утакмице, Галеб – Метлић и Ранковац – Мишар, бити у нерегистрованом статусу до окончања поступака против Ранковца и Метлића. Њихови играчи, а чак два у случају Метлића, су у последњем одиграном, 22. колу, такође наступали са четири жута картона. Сви остали резултати су регистровани постигнутим резултатом, што укључује и прекинуту утакмицу Корман Борац БТГ.

Све информације у вези поменутих одлука, али и детаљније о појединачним казнама играча и представника клубова, можете пронаћи у оквиру приложених билтена.

БИЛТЕНИ бр. 10

Verified by MonsterInsights