Дисциплински поступци који су покренути против екипа из ОФЛ “Мачва”, Напретка из Шеварица и Роме из Поцерског Причиновића, због наступа фудбалера под аутоматском казном играња после четири жута картона у досадашњем делу првенства су завршени. Екипи из Шеварица то се десило у чак два узастопна кола, најпре у 17. колу против Варне, а затим и у 18. против Јединства 2020. Одлуком Такмичарско-дисциплинског комесара Драгослава Антића клуб је због ових прекршаја кажњен одузимањем два бода, по један за сваки прекршај, као и условном новчаном казном у износу од 10.000 динара. Поред тога, казне су изречене играчима који су играли под суспензијом и двојици представника клуба на тим утакмицама.


Рома је тај прекршај направила у 17. колу када је угостила Пролетер. Због тога ће им бити одузет још један бод, а изречене су им и две новчане казне у износу од 5.000 и 10.000 динара. Прва због најновијег дисциплинског прекршаја, а друга је јер су га поновили, тј. првобитно им је изречена условна због превида на утакмици 9. кола против Партизана. Као и код Напретка, казне су изречене играчу и представнику.

Последња одлука односи се покретање дисциплинског поступа против Варне, која је због неоправданог неодласка на утакмицу 21. кола против Цуљковића дужна да у року од 48 сати од добијања Одлуке у канцеларију Савеза достави писмену изјаву о разлогу неодласка на утакмицу.

НАПОМЕНА: Поменуто одузимање бодова у званичним табелама ће се обавити са израдом наредног билтена.

Све одлуке можете погледати на приложеном линку.

Verified by MonsterInsights