Двадесет и прво коло поново нам доноси програм са 11 утакмица. По свом значају издваја се утакмица ОФЛ “Мачва” Задругар Рома, из разлога што би тријумфом домаћин и теоретски решио питање првака, без обзира на све исходе до краја првенства. Рома је једна од ретких екипа коју нису успели победити, јер у првом делу у Шапцу није било голова. Само Јединство може да их сустигне, али и оно је вероватно више оптерећено реалнијом борбом за друго место. У Маове стиже Пролетер који игра много боље у наставку, тако да су мале шансе да ће се јесењих 6:1 поновити. Неуспех Јединства сигурно би више обрадовао Јелен који фигурира као потенцијални вицешампион. Ако изузмемо заостали меч против Пролетера, остварили су шест победа и само један пораз у другом делу, а седму ће тражити у Шеварицама. Фаворити свакако јесу, јер је Напредак још увек једина екипа у обе лиге без освојеног пролећног бода. И Партизан има исти пролећни учинак као и Јелен, против којег су једино и напустили терен погнутих глава. Они ће угостити Металопластику, а судећи према srbijasport.net, три бода ће неминовно остати у Дреновцу, иако су у првом делу ремизирали (1:1). Партизан је победио у сва четири меча као домаћин, уз гол разлику 17:4. Прилику да коначно осети победу имаће Цуљковић, имајући у обзир да ће играти против последњепласиране Варне.


Први и последњи у ОФЛ “Поцерина” суочиће се у Мишару. Иако је серија од везаних 17 победа прекинута Мишарци су и даље једини који нису доживели пораз у сезони. Уз још важније питање решавања првог места, мотива им свакако неће недостајати у дуелу са фењерашњем – Бојићем. Другопласирана Сава имаће нешто тежи задатак у виду гостију из Мале Врањске, мада Јединство и даље трага за првим бодовима на страни. Међусобних сусрета им не мањка, а и они фаворизују фудбалере Мрђеновца (8-4-3 укупно, 4-3-0 у Мрђеновцу). Младост из Слатине дочекаће Галеб којег су “задужили” у првом делу, наневши им пораз у Церовцу 3:0. Гости су једна од екипа са понајбољим пролећним учинком, али Младост је претрпела само два пораза код куће који су још из првог дела (2-5-2). Утакмице Заблаће Корман и Метлић Ранковац је нова прилика да се трка за треће место скрати за неко име. Заблаће је у налету освајањем максималних девет бодова у последња три меча, али Корман долази доброг расположења и услед ремија са лидером. Занимљиво ће бити у својеврсном дербију Метлића и Ранковца. Домаћи у овај сусрет улазе са два бода, али и утакмицом више. Ривали имају исту форму у последњих пет кола (3-1-1) , а тас међусобних односа је на страни Ранковца (1-1-6, гол разлика 4:19). Комшијски дерби, уједно и дерби коцељевачких тимова – Борац БТГМладост Свилеува, не долази у баш сјајном тренутку за оба клуба. Борац је освојио четири поена из шест утакмица, а Младост само два из седам. Можда је ово прекретница за некога од њих како би до краја одиграо на вишем нивоу. Тријумфом на јесен Младост је та који тренутно има бољи однос (4-3-3), а погодује им и то што овај дерби углавном обележе гостујуће екипе.

Као што смо и навикли, и овога пута ће се готово све утакмице играти у недељу од 11 часова. Једино ће се Јединство Пролетер играти у суботу, а почетак овог меча померен је у односу на прошло коло за 30 минута, односно термин је у 17.30.

У овом колу одмараће само фудбалери Рудара из Доњег Црниљева.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала СрбијаспортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 17.30 (Маови): Јединство – Пролетер

Недеља, 11.оо (Шеварице): Напредак – Јелен

Недеља, 11.оо (Цуљковић): Цуљковић – Варна

Недеља, 11.оо (Дреновац): Партизан – Металопластика

Недеља, 11.оо (Мачвански Причиновић): Задругар – Рома


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Недеља, 11.оо (Мрђеновац): Сава – Јединство

Недеља, 11.оо (Баталаге): Борац БТГ – Младост Св.

Недеља, 11.оо (Заблаће): Заблаће – Корман

Недеља, 11.оо (Мишар): Мишар – Бојић

Недеља, 11.оо (Метлић): Метлић – Ранковац

Недеља, 11.оо (Слатина): Младост Сл. – Галеб

Слободан је ФК “Рудар ДЦР” из Доњег Црниљева.


Verified by MonsterInsights