Редовна седница Скупштинe одржане је вечерас, у просторијама Фудбалског клуба “Мачва” у Шапцу. Председавао јој је председник Драган Антонић који је на самом почетку, после уводног поздрава и захвалности на великом одзиву, истакао да је седница морала да се одржи у кратком временском периоду услед постављеног рока (30. април) за усвајање, тј. усаглашавање Статута Савеза са вишим нивоима, а све по налогу УЕФА. Седници је присуствовало 38 од 51 делегата, довољно за кворум и одлучивање по питању осам тачака дневног реда, од којих се посебно издвајају: разматрање и одлучивање о извештају Надзорног одбора и финансијског извештаја за 2021. годину, о новом Статуту Савеза и замена чланова Извршног одбора. Све тачке су једногласно подржане од стране присутних делегата.


Нови чланови Извршног одбора су Наташа Радовановић, Миле Малешевић и Иван Ивановић. Наташа и Миле замениће Даницу Пантић и Миленка Бараду, док је Иван Ивановић нови члан обзиром да је 11 место у ИО било упражњено. Измене су извршене због нових прописа који су ступили на снагу. Што се Статута тиче, промене су суштински незнатне, а кључне су оне које се односе на број представника фудбалских клубова јачих рангова. Иначе, ово је последња седница Скупштине која је одржана под именом Општински фудбалски савез Шабац, јер је Нацртом Статута предвиђена промена назива у Градски фудбалски савез Шабац.

Под тачком текућих питања, слично као и на конференцијама лига, вођена је дискусија о обавезним лиценцираним редарима на утакмицама, финансирања клубова и јачања Судијске организације у којој ће ускоро бити одржани избори. Истакнуто је да су потребни нови људи како би ова организација кренула узлазном путањом, јер је пре увођења нових Привремених мера стагнирала, као и да ће се кроз неких месец дана поново одржати семинар за нове судије. Управо због одржавања избора у непосредном периоду након ове седнице, Скупштина је овластила Извршни одбор да новог председника Судијске организације кооптира у ИО. Покренуто је и питање организације фудбалске утакмице репрезентације ГФС Шабац.

Записничар седнице Скупштине био је технички секретар Савеза Миливоје Аксентијевић, верификациону комисију чинили су Љубинко Ђурић, Ненад Пантић и Наташа Радовановић, док су оверавачи записника Младен Веселиновић и Иван Ивановић.

Verified by MonsterInsights