Много занимљивије утакмице у 19. колу општинских лига очекују нас у ОФЛ “Поцерина”, и то из разлога што би само за дуел у Мишару могли рећи да имамо изразитог фаворита. Лидер се труди да обезбеди титулу што је пре могуће, а наредни ривал на том путу је Младост из Свилеуве. У уводним колима сезоне у Свилеуви је било минималних 1:0 за Мишарце. Екипе од трећег до шестог места играће између себе, што ће можда помоћи у кристализацији ситуације на табели, или се ипак она можда додатно закомпликује. Метлић Корман је један пар, док други чине Галеб Ранковац. Значајно за Метлић, нарочито пред долазак трећепласираног тима, јесте прекид лошег низа резултата свом терену. Пре него што су играли у октобру прошле године у Накучанима, када је било 4:1 за домаће, Галеб и Ранковац се нису састајали у такмичарским мечевима пуних 10 година. Церовчани у наставку сезоне још увек не знају за ништа друго осим победа, али је и Ранковац сакупио 12 од максималних 15 бодова. Младост Слатина и Бојић је дуел који, према srbijasport.net, има највише међусобних мечева – чак 20. Гости су ти који имају више успеха у том односу (9-4-7), али су само једном победили у последњих шест сусрета. У првом делу било је 1:0 за Младост, која на пролеће има наизменичне исходе пораза и ремија, без тријумфа. Добро се котира и ривалитет Заблаћа и Јединства. Одиграли су 14 утакмица, а скор много више фаворизује тим из Заблаћа (9-3-2). Јединство је још увек без бодова када игра као гост, а у прилог им не иде ни један освојени поен у шест мечева у Заблаћу. Однос снага је изједначен (3-2-3) у последњем пару између коцељевачких екипа, Борца и Рудара. Моментум је на страни екипе из Доњег Црниљева, јер је много боље започела други део првенства, али су они и даље без победе када играју на страни.


У ОФЛ “Мачва” играће се само три утакмице, јер су Задругар и Цуљковић свој меч одиграли раније, тачније 10. априла. Осим што су, на основу пласмана, веће шансе на страни сва три домаћина, и традиција им је итекако наклоњена када играју на својим теренима. Јелен, Партизан и Рома заједно имају 15 победа у исто толико утакмица против својих наредних такмаца – Варне, Пролетера и Металопластике. Дреновчани су у седам наврата били бољи од шабачког Пролетера, Јелен у шест од Варне, док је најмањи узорак у случају Роме и Металопластике. Охрабрујућа чињеница за Варну јесте што је све своје бодове до сада освојила управо играјући као гост, за Пролетер то што је непоражен на три узастопна гостовања (1-2-0), док Металопластици што игра у комшилуку и чињеница да се Рома није наосвајала бодова играјући на Летњиковцу.

Пошто је дошло до промене термина одигравања утакмице у Јеленчи, на програму ћемо имати два меча у суботу који ће почети у 17 часова. У недељу се играју у стандардних 11 часова.

Због од раније, већ поменуте одигране утакмице, у Мачви ће бити слободне четири екипе: Јединство 2020, Напредак, Задругар и Цуљковић. Само ће Сава одмарати у Поцерини.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала Србија спортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 17.оо (Шабац – Летњиковац): Рома – Металопластика

Субота, 17.оо (Јеленча): Јелен – Варна

Недеља, 11.оо (Дреновац): Партизан – Пролетер

Одиграно 10. априла: (Мачвански Причиновић) Задругар – Цуљковић 6:0

Слободни су ФК “Јединство 2020” из Маова и ФК “Напредак” из Шеварица.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Недеља, 11.оо (Баталаге): Борац БТГ – Рудар ДЦР

Недеља, 11.оо (Заблаће): Заблаће – Јединство

Недеља, 11.оо (Мишар): Мишар – Младост Св.

Недеља, 11.оо (Метлић): Метлић – Корман

Недеља, 11.оо (Слатина): Младост Сл. – Бојић

Недеља, 11.оо (Церовац): Галеб – Ранковац

Слободан је ФК “Сава” из Мрђеновца.


Verified by MonsterInsights