Након више од три месеца паузе општинске фудбалске лиге Шапца настављају са такмичењем у оквиру пролећне полусезоне. Шест екипа је прошле недеље имало прилику да изађе на терен, а сада ће то учинити и већина. Они ће то углавном, још више него током јесени, чинити у недељном термину, обзиром да ће се све утакмице Поцерине у другом делу играти недељом, док ће у Мачви суботом играти само Металопластика 2006, Рома и Јединство 2020. Зато нам ова субота доноси и тренутно најинтересантнији и такмичарски најзанимљивији меч. У питању је сусрет између Јединства и Задругара, првог и другог клуба ОФЛ “Мачва”. Јединство је једини пораз доживело управо против тима из Мачванског Причиновића, на самом старту сезоне, након чега су везали осам узастопних победа.

Поред поменутог, још један дерби играће се у Мачви у којем ће снаге одмерити следеће две екипе на табели, Цуљковић и Јелен. Успешнији у првом мечу био је Цуљковић, искористивши предност домаћег терена да победи са 3:1. У Шеварице стиже сад већ традиционално неугодна РомаОџино село, која је славила у све четири утакмице које су играли са Напретком. Последњи пар чине ПартизанВарна. Услед малих измена распореда ове две екипе ће поново играти иако су то учиниле и у последњем колу првог дела када је било 2:6 за Дреновчане.


У првој пролећној рунди “ОФЛ Поцерина” нема тако изразитих дербија. Заправо, дуеле ће чинити тимови које раздваја бар три места на табели. Водећи Мишар ће гостовати у Заблаћу, уједно и једина екипа коју нису победили, односно са којом су на свом терену поделили бодове (3:3). Сава ће покушати да учврсти своје друго место, јер са једне стране, они ће код куће дочекати Младост из Слатине, а са друге, трећепласирани Корман је слободан. Сва три клуба са територије општине Коцељева биће домаћини у уводном колу пролећа. Борац ће угостити Метлић, у Свилеуву долази Бојић, а у Доње Црниљево екипа из Церовца. Јединство и Ранковац су последњи пар. Домаћин је у подређеном положају, како због позиције на табели, тако и због чињенице да су изгубили свих пет претходних утакмица против ривала из Накучана, при чему су постигли само један гол, а примили 23. Оно што им подиже самопоуздање јесте чињеница да су се ове сезоне показали као чврст ривал играјући код куће (2-3-1, гол разлика 10:7).

Једини поменути меч који ће се играти у суботу почеће у 15, док ће се већ од наредног кола та сатница померити на 16 часова. Недеља преподне, тј. 11 часова, јесте стандардни термин у којем ће играти већина клубова.

У Мачви су слободне две шабачке екипе, Пролетер и Металопластика, док је у Поцерини слободан Корман.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала Србија спортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


НАПОМЕНА: Делегирање службених лица објављује се петком на сајту.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 15.оо (Маови): Јединство 2020 – Задругар

Недеља, 11.оо (Јеленча): Јелен – Цуљковић

Недеља, 11.оо (Шеварице): Напредак – Рома

Недеља, 11.оо (Дреновац): Партизан – Варна

Слободни су ФК “Пролетер” Шабац и ПОФКМеталопластика 2006Шабац.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Недеља, 11.оо (Свилеува): Младост Св. – Бојић

Недеља, 11.оо (Мала Врањска): Јединство – Ранковац

Недеља, 11.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Галеб

Недеља, 11.оо (Мрђеновац): Сава – Младост Сл.

Недеља, 11.оо (Баталаге): Борац БТГ – Метлић

Недеља, 11.оо (Заблаће): Заблаће – Мишар

Слободан је ФК “Корман” из Кормана.


Verified by MonsterInsights