Ушли смо у последњих месец дана фудбала у општинским фудбалским лигама Шапца, јер су до краја полусезоне преостала четири кола. Десето је на програму овог викенда са 10 утакмица које су распоређене у стандардно већем односу (2:8) у корист недељних. Термини ће остати исти и у овој рунди – 13.30 у суботу и 10.00 у недељу, које ће почети у Шапцу и Накучанима. На Градском стадиону снаге ће одмерити Металопластика и Варна док ће меч већег значаја бити игран између Ранковца и Заблаћа. Ова два тима, према расположивим подацима на srbijasport.net, последњи пут су играли у сезони 2017/18., а у 12 мечева Ранковац не зна за пораз (9-3-0).


Ни у преостала три сусрета ОФЛ „Мачва“ неће бити упарене екипе из врха табеле. Најзанимљивије би требало бити у Мачванском Причиновићу где ће лидер дочекати комшије из Дреновца. Они су прошле сезоне наступали заједно у вишем рангу, у МОФЛ „Мачва“. Са 3:2 оба та меча добио је Партизан, а сада ће бити мало теже да понове такав резултат обзиром да је стање на табели много другачије од тог из прошле сезоне. Помно ће ову утакмицу пратити другопласирано Јединство које очекује нешто лакши задатак обзиром да ће гостовати Пролетеру док ће Јелен угостити Напредак. Због брисања две екипе из такмичења, ово ће бити тек трећа утакмица Јелена на свом терену, а пето гостовање Напретка.

Много више узбуђења гледаћемо на супротној страни, тј. у ОФЛ „Поцерина“, где ће се укрстити неколико екипа из самог врха табеле. Поред Накучана, подједнако важне и занимљиве мечеве играће трећи и пети тим лиге Корман Сава, седма Младост Сл. и четврти Метлић, док би и водећи Мишар могао да има проблема у Церовцу. Корман дочекују госте из оближњег Мрђеновца са два бода више, али неповољнијим међусобним односом (4-1-6). Претходне сезоне оба тима су победили на својим теренима минималном предношћу. Младост заостаје седам бодова за Метлићем, али итекако знају како да се носе са овим ривалом јер је у последњих 14 мечева однос 9-2-3 (5-0-1 у Слатини). Бојић и Борац БТГ играће након две сезоне такмичарски меч када су остварили по једну победу. И утакмица у Свилеуви се може окарактерисати као сусрет за поправку бодовног салда. Ипак, Свилеува ће у много бољој ситуацији дочекати Рудар, тако да је ово добра прилика да им се реванширају за прошлу сезону када их нису успели савладати, али и да се одвоје од екипа из доњег дела табеле.

Три слободне екипе у Мачви су Џемеровац, Цуљковић и Рома, а Јединство у Поцерини.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала Србија спортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


НАПОМЕНА: Делегирање службених лица објављује се петком на сајту.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 13.30 (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Варна

Недеља, 10.оо (Јеленча): Јелен – Напредак

Недеља, 10.оо (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Јединство 2020

Недеља, 10.оо (Мачвански Причиновић): Задругар – Партизан

Слободни су ФК “Џемеровац 2020” из Рибара, ФК “Цуљковић” из Цуљковића и ФК “Рома – Оџино село” из П. Причиновића.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Субота, 13.30 (Накучани): Ранковац – Заблаће

Недеља, 10.оо (Свилеува): Младост Св. – Рудар ДЦР

Недеља, 10.оо (Корман): Корман – Сава

Недеља, 10.оо (Бојић): Бојић – Борац БТГ

Недеља, 10.оо (Церовац): Галеб 1984 – Мишар

Недеља, 10.оо (Слатина): Младост Сл. – Метлић

Слободан је ФК “Јединство” из Мале Врањске.


Verified by MonsterInsights