Ако је у прошлом колу било незахвално додељивати епитет “дерби кола”, онда то дефинитивно није случај сада у 9. колу када ће се у Мишару састати две једине непоражене екипе у обе лиге. У овај меч Мишар ће ући као водећи на табели са три бода и победом више, али и утакмицом више од Ранковца. Вероватно ће ово бити дуел који ће одлучити јесењег првака у ОФЛ “Поцерина”, али ни са том оценом не треба журити јер ће оба тима до краја полусезоне имати неколико тешких изазова. Такође не треба заборавити и на пратећи дуо, Метлић и Корман, који ће сигурно тражити прилику да им се приближе. На другој страни, у ОФЛ “Мачва”, важне утакмице играће се између Јединства и Јелена и Партизана и Роме. Како ће Задругар одмарати у овом колу противници ће, пре свега Јединство и Рома као најближи пратиоци, имати прилику да им се додатно приближе. То неће бити нимало лако обзиром да за противника имају Јелен, односно Партизан, који се налазе у све бољој форми у односу са почетка првенства.


Након одлуке да се ФК “Поцерина” из Јевремовца избрише из такмичења у Мачви, поред две поменуте утакмице, преостају да се одиграју још само две. Две поравнате екипе, Напредак и Варна, биће домаћини знатно боље бодовно опскрбљеним тимовима, Џемеровцу и Цуљковићу. Домаћи терен ће им свакако помоћи да ублаже ту чињеницу, али мотивација се налази на страни гостујућих екипа, нарочито Цуљковића који такође вреба своју шансу да се умеша у борбу за врх.

Насупрот Мачви, у Поцерини има неколико утакмица које броје велики број међусобних дуела. Најпре, ту се истиче меч Заблаће Бојић са 17 утакмица – према http://srbijasport.net, и благом предношћу у корист домаћина 9-1-7, који у овај меч улази као шести, насупрот ривалу који се налази на последњем месту. Поред овог и Сава Младост Св. је сусрет са подужом историјом. У 15 утакмица Сава је апсолутно доминирала, са чак 12 остварених победа, једним нерешеним и само две победе у корист Младости. Иако су у последње три сви исходи били по једном остварени, Сава је победила у свих седам мечева као домаћин. У девет утакмица Борца и Кормана било је 3-2-4, пре свега захваљујући двема победама Кормана у прошлој сезони који на овај меч долази са девет бодова више и као четвртопласирани тим. Последње две утакмице, Рудар – Јединство и Метлић Галеб 1984, су одложене.

Једина утакмица у суботу играће се у новом термину од 13 часова и 30 минута, док се термин у недељу неће мењати све до краја полусезоне – 10.00.

Слободне екипе у овом колу су Задругар, Металолопластика и Пролетер у Мачви и Младост Сл. у Поцерини.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала Србија спортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


НАПОМЕНА: Делегирање службених лица објављује се петком на сајту.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 13.30 (Маови): Јединство 2020 – Јелен

Недеља, 10.оо (Дреновац): Партизан – Рома – Оџино село

Недеља, 10.оо (Варна): Варна – Цуљковић

Недеља, 10.оо (Шеварице): Напредак – Џемеровац 2020

Слободни су ФК “Задругар” из Мачванског Причиновића, ПОФК “Металопластика 2006” из Шапца и ФК “Пролетер” из Шапца.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Недеља, 10.оо (Мишар): Мишар – Ранковац

Недеља, 10.оо (Заблаће): Заблаће – Бојић

Недеља, 10.оо (Баталаге): Борац БТГ – Корман

Недеља, 10.оо (Мрђеновац): Сава – Младост Св.

ОДЛОЖЕНА: Метлић – Галеб 1984

ОДЛОЖЕНА: Рудар ДЦР – Јединство

Слободан је ФК “Младост” из Слатине.


Verified by MonsterInsights