Иако се суботом игра мање утакмица, ове четири које нас очекују у осмом колу биће веома узбудљиве и квалитетне, од којих чак три подједнако завређују епитет дербија кола. Интересатна је чињеница јесте та да ће у обе лиге играти други и трећи на табели, са слабије пласираним тимовима у улози домаћина – Џемеровац ће дочекати Јединство, а Метлић ће на краћи пут у Накучане. Трећа утакмица великог значаја биће играна у Шапцу, на терену на Летњиковцу, где ће Рома угостити лидера на табели – Задругар из Мачванског Причиновића. И последњи меч који је на програму у суботу одиграће се у Шапцу, на Градском стадиону играће Металопластика и Партизан. Само у случају две утакмице имамо расположиве податке на srbijasport.net, а они говоре да Партизан (6-0-1) и Ранковац (5-1-1) имају веома повољне резултате против предстојећих ривала. Такође, Ранковац никад није изгубио кући, мада треба имати у виду да екипе дуго нису ни имали мегдане, док су Дреновчани победили у задњих шест одиграних сусрета.


Јелен и Поцерина, односно Пролетер и Варна су преостала два пара из ОФЛ “Мачва” која ће играти у НОВОМ НЕДЕЉНОМ ТЕРМИНУ од 10 часова (односи се на обе лиге). Јелен је у доброј форми, на пет претходних утакмица не зна за пораз и има три победе у низу, што га свакако чини фаворитом овог меча. Још једна утакмица у Шапцу је прилика за поменуте екипе да поправе свој досадашњи учинак проузрокован нешто тежим распоредом – у случају Пролетера који се ове сезоне поново укључио у такмичење, или минималним поразима на домаћем терену, што би био случај Варне.

Када се посматра стање на табели у ОФЛ “Поцерина”, од преосталих пет недељних утакмица најзанимљивије би требало да буде у дуелу четвртопласираног Кормана и шестопласираног Заблаћа. Међутим, ту је меч попут Галеба и Младости Сл., тимова из средине табеле који ће се у директном окршају борити за прикључак горњем дому, али и меч тимова са територије коцељевачке општине, Младост Св. и Борац БТГ. Тим из Баталага везао је две победе и у четири последња забележена сусрета у Свилеуви не зна за пораз, мада су међусобни дуели у потпуности изједначени (3-3-3), што се односи и на њихов број бодова. Водећи Мишар има добру прилику да се у Бојићу надовеже на досадашњих шест узастопних победа остварених након ремија у првом колу, а у сличној ситуацији је и Сава обзиром да гостује Јединству у Малој Врањској, клубове које тренутно раздваја читавих десетих бодова.

Као што је већ поменуто у тексту, али и најављено у пређашњим објавама, утакмице у недељу почињаће од 10 часова уместо досадашњих 11. Суботњи термин се такође померио за пола сата, тако да је почетак у 14 часова и 30 минута, а већ од наредног он ће бити 13.30.

Слободне екипе у овом колу су Напредак и Цуљковић у Мачви и Рудар ДЦР у Поцерини.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала Србија спортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


НАПОМЕНА: Делегирање службених лица ради се петком, а по завршетку објављују на сајту.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 14.30 (Рибари): Џемеровац 2020 – Јединство 2020

Субота, 14.30 (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Партизан

Субота, 14.30 (Шабац – Летњиковац): Рома – Оџино село – Задругар

Недеља, 10.оо (Јеленча): Јелен – Поцерина

Недеља, 10.оо (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Варна

Слободни су ФК “Напредак” из Шеварица и ФК “Цуљковић” из Цуљковића.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Субота, 14.30 (Накучани): Ранковац – Метлић

Недеља, 10.оо (Мала Врањска): Јединство – Сава

Недеља, 10.оо (Свилеува): Младост Св. – Борац БТГ

Недеља, 10.оо (Корман): Корман – Заблаће

Недеља, 10.оо (Бојић): Бојић – Мишар

Недеља, 10.оо (Церовац): Галеб 1984 – Младост Сл.

Слободан је ФК “Рудар ДЦР” из Доњег Црниљева.


Verified by MonsterInsights