За нијансу занимљивије утакмице шесто коло ће пружити у односу на претходно, из разлога што нам предстоји неколико дуела високо пласираних тимова. Епитет дербија кола поново ће припасти ОФЛ “Мачви” јер ће, као и у прошлом колу, играти тренутно две најбоље екипе. Цуљковић ће сада на свом терену угостити Задругар и то у моменту када оба тима имају по 12 бодова, с тим што домаћи имају утакмицу мање. Такмичарски меч нису одиграли од сезоне 2017/18., а гости су ти који су имали више успеха у тој сезони, као и генерално у последње време када су играли међусобно. У ОФЛ” Поцерина” имамо две овакве утакмице, које ће се играти у Накучанима и Корману, где ће домаће екипе угостити Галеб, односно Метлић. Максимално учинковити до сада Метлић ће дакле играти против Корманаца који настављају са добрим партијама из претходне сезоне. И Ранковац зна само за победе, али за разлику од Метлића они су то урадили у једној утакмици мање, а да би наставили тај низ мораће да савладају неугодни Галеб који се такође надовезује на добре игре из претходне сезоне. У последње време није било међусобних сусрета ових екипа. Иначе, утакмица Ранковац Галеб играће се у суботу (14.30), а не у недељу који је био првобитни термин. Разлог лежи у томе што је екипа из Накучана променила дан којим ће играти своје домаћинске утакмице.


Што се преосталих утакмица у Мачви тиче, две утакмице које ће отворити шесто коло одиграће се у Рибарима и Шапцу. Џемеровац ће угостити Варну док друга утакмица неће створити велику километражу гостима јер ће на Градски стадион доћи Рома. У недељу ће Напредак играти против Поцерине у сусрету екипа из доњег дома табеле, док ће Пролетер дочекати Партизан. Иако прошлогодишњи учесник међуопштинског ранга такмичења не стоји понајбоље што се бодовног салда тиче, бодове је у прошлости против Шапчана редовно бележио, што се може видети из прегледа међусобних дуела 11-1-1.

Од четири непоменуте утакмице у Поцерини вероватно ће у Свиелуви бити најинтезивније јер стиже Мишар. Младост је до сада већ играла три пута против водећих и фаворизованих тимова у којима је остала без икаквих бодова, али је пружила одличан отпор у прошлом колу у Метлићу. Изразити фаворит у свом мечу свакако је Заблаће које стиже у Малу Врањску. Тимови из Коцељеве први пут ће укрстити копља у овој сезони јер ће Рудар бити у улози домаћина ривалу из Баталага. Биће то прилика за екипе да поправе тренутни учинак који је претежно условљен тешким противницима на старту првенства. Комшијски дерби играће се у Бојићу где ће истоимена екипа угостити Младост. У подужем низу сезона колико ове две екипе учествују у истим лигама, домаћин је имао више разлога за радост, нарочито на свом терену где је у 9 утакмица 6 пута славио, у два наврата је било нерешeно и само једном су гости из Слатине забележили победу.

Термини утакмица остали су непромењени, а тако ће бити и у следећем колу. Тек од осмог кола очекује нас померање суботњих термина за пола сата (14.30), а недељних за сат времена (10.00).

Слободне екипе у овом колу су Јединство 2020 и Јелен у Мачви и Сава у Поцерини.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала Србија спортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних пар сезона, од стране Савеза.


НАПОМЕНА: Делегирање службених лица ради се петком, а по завршетку објављују на сајту.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 15.00 (Рибари): Џемеровац 2020 – Варна

Субота, 15.00 (Шабац – Градски стадион): Металопластика 2006 – Рома – Оџино село

Недеља, 11.00 (Шеварице): Напредак – Поцерина

Недеља, 11.00 (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Партизан

Недеља, 11.00 (Цуљковић): Цуљковић – Задругар

Слободни су ФК “Јединство 2020” из Маова и ФК “Јелен” из Јеленче.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Субота, 15.00 (Накучани): Ранковац – Галеб 1984

Недеља, 11.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Борац БТГ

Недеља, 11.оо (Мала Врањска): Јединство – Заблаће

Недеља, 11.оо (Свилеува): Младост Св. – Мишар

Недеља, 11.оо (Корман): Корман – Метлић

Недеља, 11.оо (Бојић): Бојић – Младост Сл.

Слободан је ФК “Сава” из Мрђеновца.


Verified by MonsterInsights