У предстојећој сезони општинских лига у организацији Општинског фудбалског савеза Шабац такмичење ће се одвијати према старом формату такмичења где ће клубови бити подељени у две групе – ОФЛ “Мачва” и ОФЛ “Поцерина”. Оваква одлука донете је сходно пропозицијама Фудбалског савеза Мачванског округа према којима ће два клуба општинског ранга такмичења из ОФС Шабац имати право пролаза у међуопштински ниво такмичења. Састав ових двеју лига још увек није познат услед случајева одустајања од такмичења од стране појединих клубова, као и оних који још увек имају недоумице око могућег учешћа у овогодишњем систему такмичења. Што се тиче почетка, он је планиран за другу недељу септембра – 11/12. септембра.


Иначе, фудбалска такмичења у Србији почела су са првим утакмицама Линглонг Тире Супер лиге Србије, 16. јула. Након неколико кола најелитнијег такмичења стартовала је и Прва лига Србије – 7/8. август, у којој од ове сезоне наступа шабачка”Мачва”.

Све четири српске лиге почеле су недељу дана касније – 14/15. августа, док нас овог викенда очекује старт Зона, где ће у у Колубарско-мачванској зони учествовати три клуба са територије коју покрива ОФС Шабац, а то су Слога из Богосавца, Младост из Прњавора и Цер из Петковице као једна од “придошлица” услед шампионске сезоне у Округу.

Овог викенда такође почиње сезона у Мачванској окружној лиги где између осталих учествују Јединство из Штитара, Карађорђе из Мишара, Липолист и Мајур из истоимених места. Старт међуопштинских лига сачуван је за последњи викенд августа – 28/29. Будућност из Поцерског Добрића, Будућност из Змињака, Омладинац из Слепчевића, Петловача, Слога из Дуваништа и Торпедо из Табановића су учесници МОЛ “Мачве”, док ће у МОЛ “Поцерина” учестовати један више него у “Мачви”: Добрава 2020 из Жабара, Думача из Поцерског Метковића, Јевремовац, Младост из Поцерског Причиновића, ОФК Летњиковац 1983 из Шапца, Причиновић из Поцерског Причиновића и Шипурске ливаде из Шапца.

Verified by MonsterInsights