Протеклог викенда одиграно је последње коло у сезони 2020/21. у сениорским општинским фудбалским лигама Шапца. И пре почетка овог, али и претпоследњег кола, најбоље екипе у све три лиге су биле познате. Они који су изборили промоцију у виши, међуопштински ранг такмичења, су Слога из Дуваништа, Думача из Поцерског Метковића и Добрава 2020 из Жабара. Све три екипе завршиле су такмичење без пораза, са само једним или два нерешена исхода. Њихов учинак у сезони, као и екипне фотографије можете погледати у наставку текста.


Екипа Думаче из Поцерског Метковића до водеће позиције ОФЛ “Поцерина”група “Цер” дошла је у четвртом колу, али су га већ у наредном препустили противницима. Кад су наредни пут били у таквој ситуацији, што је било на самом крају полусезоне, више ту позицију нису мењали, већ су своју предност само увећавали захваљујући перфектном учинку у другом делу такмичења и која је на крају износила 12 бодова. Бодовни салдо од 38 поена остварили су са дванаест победа и два ремија. У просеку су постизали четири гола по утакмици, што их чини најефикаснијима у својој лиги, а другим посматрајући све шабачке општинске лиге. Само 10 голова завршило је у њиховој мрежи због чега су најбоља дефанзивна екипа. Думача ће се тако после три сезоне играња у општинском рангу такмичења, уз претходне три сезоне паузе, вратити надметању у оквиру међуопштинског нивоа такмичења у којем су обитавали четири сезоне – од 2011. до 2015.

– ФК “Думача” Поцерски Метковић

Своју прву годину постојања и такмичења екипа Добраве из Жабара крунисала је на најбољи могући начин. Остварили су најбољи учинак од свих првака, забележивши победе у 13 сусрета док су само једном одиграли нерешено и то против комшија из Кормана, који су били њихов први такмац ове сезоне и носиоци вицешампионског звања. Уз епитет најбољег учинка Добрава је уједно и најефикаснији тим са 58 постигнутих и тек 14 примљених голова. Такође, поред резултатских постигнућа, вредно помена је свакако и публицитет који је овај клуб добио у јавности пре неколико месеци, што је почело текстом шпанских медија који су запазили сличности између емблема чиленаског клуба Коло Коло и овдашње Добраве.

– ФК “Добрава Жабар 2020” Жабар

О успеху Слоге из Дуваништа било је речи нешто раније јер су били први који су обезбедили прво место и наслов првака – видети приложени линк испод. Иначе, Слога ће у међуопштински ранг такмичења напредовати након три сезоне играња у општинском.

ФК “Слога” Дуваниште
Verified by MonsterInsights