Као и прошле године, и у новом првенству, шабачки клубови играју у три лиге. Поверења челника да воде ово такмичење добили су комесари, Миле Малешевић за такмичење и Драгомир Зеленовић за судије. Када је у питању такмичарски део Малешевић, коме је ово друга сезона рада, да готово и нема примедбе.

“Спорт у Подрињу” – бр. 941 од 11.11.2020.

  • Првенство је протекло регуларно. Сем прекида у последњем колу у Малој Врањској готово и да није било никаквих проблема. Све остале утакмице завршене су на зеленом пољу, тако да са те стране могу бити задовољан. Када су дозвољавале прилике, ишао сам да погледам по неку. Што се тиче квалитета фудбала, није ништа лошији него прошле године. И титуле су отишле клубовима који су се најбоље спремили. То се пре свега односи на екипу из Дуваништа, која најављује повратак у виши ранг. Пријатно су изненадили и неки нови момци у Жабару. Екипа Добраве је са убедљивих седам победа прва, мада је прате пре свега Корман, па онда и Галеб. Није било жалби на утакмице, а прекинути меч Јединство – Младост регистровао сам 3:0 за госте, а виновника прекида, који је физички насрнуо на судију, домаћег играча Александра Николића казнио сам са шест месеци забране играња.

Драгомир Зеленовић је добио поверење да се стара о судијама на све три лиге. Укупно гледано и он је задовољан како је завршен први део првенства, али има примедбе и предлоге за наставак.

  • Од 77 утакмица само једна није завршена, јер је у Малој Врањској физички нападнут судија Вукашин Вујовић. Судије су доделиле 10 црвених и око 200 жутих картона, што је и нека мера за овај ранг такмичења. Није било примедби на суђења, што је похвално, поготово ако се зна чињеница да је у малом броју сусрета била комплетна тројка, да су на већини мечева биле само две судије, а било је сусрета и са једним делиоцем правде. И ове године Општинска лига нема званично судије, тако да сам принуђен да чекам шта остане. Мечеве су углавном судиле искусне судије, што је у многоме допринело регуларности такмичења. И када се направе судије, оне врло брзо оду на више лиге, па им је после понижење да суде општинским клубовима. Зато апелујем на одговорне да се до почетка првенства обавезно организује курс, како би добили неколико младих судија за пролеће. Радио сам одговорно, савесно, а похвале упућујем колеги Милу Малешевићу, затим координатору Марку Васићу, као и канцеларији Савеза, уз честитке првопласираним екипама.

Текст у спортском недељнику “Спорт у Подрињу” – бр. 941 од 11.11.2020.

Verified by MonsterInsights