На 12. седници Одбора за хитна питања ФСС, која је одржана 6. маја, донето је неколико важних одлука које се односе на све лиге и савезе на територији Републике Србије. Све одлуке објављене су у осмом броју Службеног листа ФСС “Фудбал”.


Одлуке које се односе на фудбалске клубове који учествују у систему такмичења Општинског фудбалског савеза Шабац

Сва првенствена и куп фудбалска и футсал такмичења у свим узрасним категоријама, осим такмичења у Супер и Првој лиги Србије за мушкарце (професионалне лиге) и фудбалском Купу Србије за мушкарце, сматрају се завршеним даном проглашења ванредног стања на територији Републике Србије дана 15. марта године.

Сви фудбалски савези у чијој су надлежности првенствена фудбалска и футсал такмичења за која је ставом 1. овог члана Одлуке прописано да су завршена 15. марта 2020. године, утврдиће коначан пласман фудбалских/футсал клубова на табели на основу резултата остварених на утакмицама одиграним закључно са 15. мартом 2020. године и то тако што ће се победником такмичења сматрати фудбалски клуб или футсал клуб који је освојио највећи број бодова. Ако се догоди да су два фудбалска или футсал клуба у истом такмичењу освојила подједнак број бодова, победник такмичења биће онај клуб који је остварио већи број победа у међусобним сусретима, под условом да су одиграни сви предвиђени међусобни сусрети у току такмичарске сезоне. Уколико нису одиграни сви предвиђени сусрети предметних клубова у току такмичарске сезоне, или уколико је број победа у тим сусретима између предметних клубова подједнак, победник такмичења ће бити онај фудбалски или футсал клуб који има бољу гол разлику (укупну), а уколико и гол разлика буде подједнака, победник такмичења биће онај клуб који је постигао већи број голова, осим ако и тај број голова буде иденетичан, у ком случају ће победник бити одређен жребом.

Такође, сви фудбалски савези ће сходном применом правних правила из пропозиција сваког конкретног такмичења, утврдити који последњепласирани клубови прелазе у непосредно нижи степен такмичења у такмичарској сезони 2020/2021.

У свим такмичењима на које се односи став 2. овог члана Одлуке, суспендују се утакмице “баража” и на тај начин право фудбалских и футсал клубова да по том основу напредују у виши степен такмичења за сезону 2020/21.

Verified by MonsterInsights