Коришћење COMET програма обавезно од сезоне 2022/23.

Подсећамо клубове да ће од наредне сезоне, у складу са налогом Фудбалског савеза Србије, COMET систем бити уведен у све нивое такмичења. То значи да ће и у преостала два ранга која до сада нису била у овом систему, међуопштински и општински/градски, такмичења убудуће бити спровођења на овакав начин. Зато молимо клубове да предузму неопходне активности како би следећу сезону дочекали спремни, на време научили да управљају програмом, али да би уопште могли да региструју играче, што је Градски фудбалски савез Шабац четири године радио у име већине клубова.


НАСТАВИ СА ЧИТАЊЕМ“Коришћење COMET програма обавезно од сезоне 2022/23.”

УПУТСТВО о спровођењу одлуке о летњем регистрационом периоду у 2022. години

Фото: Фудбалски савез Србије

На основу члана 74. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС ,,Фудбал” број 22/2021) и на основу члана 3. Oдлуке o летњем регистрационом периоду у 2022. години и зимском регистрационом периоду у 2023. години (Службени лист ФСС „Фудбал“ број 6/2022), Комисија за статус и регистрацију играча ФСС, на седници одржаној дана 23.06.2022. године, усвојила је УПУТСТВО о спровођењу одлуке о летњем регистрационом периоду у 2022. години.


НАСТАВИ СА ЧИТАЊЕМ“УПУТСТВО о спровођењу одлуке о летњем регистрационом периоду у 2022. години”

Санрајс Шабац одбранио титуле у лигама петлића и пионира ГФС Шабац

Заједничка фотографија петлића и пионира Санрајс Шабац

Овосезонским шампионским насловима у две најмлађе лиге у организацији ГФС Шабац – петлића и пионира, млади фудбалери Санрајс Шабац успели су да одбране прошлосезонске титуле. И поред значајно успорене сезоне услед ковида, они су били несумњиво први који су прошли кроз циљ у оба узраста. Нарочито убедљиви били су у пионирској конкуренцији где су сезону завршили без пораза, са учинком од 14 победа и само једним ремијем, уз гол-разлику 77:9. Након три круга утакмица прво место су заузели са 13 бодова више од дргупласиране Мачве и дупло већим салдом и од треће шабачке екипе – Савациума. Четврто место заузела је Слога из Богосавца, пето Мајур, док је последња била екипа Цера из Петковице. У нови-стари успех пионире шабачке екипе водио је тренер Драган Љуштина.


НАСТАВИ СА ЧИТАЊЕМ“Санрајс Шабац одбранио титуле у лигама петлића и пионира ГФС Шабац”

Од сутра почиње летњи регистрациони период, завршетак 15. септембра

Летњи регистрациони период у 2022. години за играче/играчице клубова свих степена такмичења почеће сутра, 24. јуна, док ће последњи дан за промене бити 15. септембар, придржавајући се при томе одредби Правилника о регистрацији, статусу и трансферу играча ФСС. Подсећамо, првобитна одлука гласила је да ће прелазни рок почети 1. јула, али ју је Извршни одбор Фудбалског савеза Србије преиначио услед ранијег почетка сезоне 2022/23. Зимски регистрациони период остао је непромењен, и он ће трајати од 16. јануара до 10. фебруара 2023. године.


НАСТАВИ СА ЧИТАЊЕМ“Од сутра почиње летњи регистрациони период, завршетак 15. септембра”